Publiceret

Højbjerg-elever i koncert med Aarhus Jazz Orchestra

276 views
Normalt bliver der spillet bold i Rundhøjskolens idrætshal, men tirsdag 15. marts kom der andre musikalske boller på suppen. Det 18 mand store Aarhus Jazz Orchestra, som er blevet betegnet som et af Europas førende bigbands, gav nemlig koncert sammen med elever fra 3., 4. og 5. klasserne på både Holme Skole og Rundhøjskolen.

"For os er det et af de absolutte højdepunkter på året, når vi pakker kufferterne og drager ud i kommunen for endelig at møde alle de fantastiske børn, der i måneder op til har forberedt sig på vores sange,” fortæller Rasmus Bøgelund, som er programchef i Aarhus Jazz Orchestra.

Rasmus Bøgelund tilføjer, at skolekoncerter for og med børn i 3.-5. klasse har været en stor del af orkestrets liv, siden det hele startede for snart 40 år siden. Så stor en del, at orkestret i arbejdet med formidling af kunst og kultur til børn i folkeskolen er blandt de førende i verden.

Samarbejde på mange fronter
På de to skoler i Højbjerg har man naturligvis glædet sig til koncerten – og ikke mindst samarbejdet med jazzorkestret.

"Vi er først og fremmest begejstrede for samarbejdet, fordi børnene i tredje til femte klasse får sig en ekstraordinær musikalsk oplevelse," siger viceskoleleder på Rundhøjskolen, Allan Frederiksen.

”Men vi er også glade for, at vi med Aarhus Jazz Orchestra på fornemmeste vis kan gøre endnu en indsats for at leve op til folkeskolereformens tanker om ’den åbne skole’. Som skole skal vi åbne os ved at arbejde sammen med lokale organisationer som for eksempel idrætsforeninger og musikskoler for både at udvide elevernes horisont og for at bidrage til variation i skoledagen.”

Viceskoleleder på Holme Skole Simon Fenger nikker samstemmende og tilføjer, at de to skolers fælles koncert med Aarhus Jazz Orchestra også er godt et eksempel på samarbejdet mellem de to Højbjerg-skoler.

”Holme Skole og Rundhøjskolen har haft et godt samarbejde i mange år, men vi har inden for de seneste år intensiveret arbejdet med at skabe flere fælles snitflader. Geografien og den gode samarbejdsånd giver mange muligheder, som i dagligdagen er til stor gavn for eleverne fra begge skoler,” siger Simon Fenger.
Tilføj en kommentar...
Post som (log ud)