Publiceret

Forårsfestival på Risskov Gymnasium

333 views
Risskov Gymnasium åbnede dørene for musik, kunst og film, da årets Forårsfestival blev afholdt 12. maj. Mange interesserede gæster havde fundet vej til gymnasiet, hvor de kunne nyde en dejlig og virkelig hyggelig aften med et spændende program: Musikeleverne fra 1.g-klasserne og A-niveauholdene spillede musik i alle genrer, mediefagseleverne havde udvalgt seks af deres bedste filmproduktioner, og billedkunsteleverne fra 1.g og 3.g udstillede både arkitekturprojekter og politisk kunst.

Musikeleverne på A-niveau havde som optakt til Forårsfestivalen haft masterclass med den danske jazzstjerne Chris Minh Doky, hvis tilsyneladende simple budskab til eleverne havde været: kopier ikke andres musik, men gør andres musik til jeres egen musik gennem fortolkning. Det kom der nogle spændende kompositioner ud af.

Billedkunsteleverne i 1.g havde inden Forårsfestivalen arbejdet med et større praktisk eksamensprojekt under overskriften 'Politisk Kunst'. Med afsæt i analyser af forskellige danske og internationale kunstnere havde eleverne selv skullet udforme visuelle kunstværker, der havde med aktuelle politiske emner at gøre. Eleverne udfoldede sig i akrylmaleri, skulpturelle udtryk eller rumlige installationer. Det motiviske udgangspunkt for den kreative proces var bredt: fra ytringsfrihed, flygtningestrøm, terror og kønsroller til politikerlede, medieforbrug og krigsdeltagelse.

3.g-eleverne i billedkunst udstillede fra deres projektperiode med arkitektur og byplanlægning. De viste værker fra deres fotosafari på egen hånd på Nordhavnen, rundvisning og modelbygning på Sydhavnen samt forslag til nye bygninger og pladser i både Nord- og Sydhavnen, som havde fokus på begreber som: Vartegnsarkitektur, Stedets ånd, Terrain Vague, Den gode Plads, organisk og geometrisk byplanlægning og Livet mellem Husene.
Tilføj en kommentar...
Post som (log ud)